Monday, June 13, 2011

oh..TITANIC

HOLLLAAAA...!!
hadoyaaaiii...cikWanie bru je pas layan mubie ni kt channel 413. lme bebeno dh cite ni wujud, tp siyesly msti uAlls xkn pnh lupe r pasal cite ni..kn3?? tiap kali nk nengok cite TITANIC, msti debooo len mcm jiwa n perasaan CikWanie,huhuu.. uisshhh..

cikWanie mmg touching bab2 romantik dlm cite ni *gatai jek,hikhik* tp bile dh part Crush tu, cfirm la eden tukar channel len. x sanggup wooooooooooo sbb 1st time tgok cite ni dulu, meleleeeyyy x henti2 ayaq mata. SENTAAPPP!!

JOM r layan pic plak...x sgup nk cite lbih2,tkut t'feeling' sorang2,hahaa..

kapal Titanic yg olok2 xkn tenggelam..huh!!

Anyonyooo...ops3x!!

Pnh gak try wt cmni kt tepi laut...tp xde HERO pun yg dtg kt blakang,hikhik

detik2 yg pling CikWanie x suke..
huwaaaa~~speechless laaa..
penat dh layan perasaan....out dlu la..pasni CikWanie nk update2 bnda len lak.. ngeee (",)v

Adinda Milano VS Bohsia hitam

adooyaaaaaiii....bikin sentap n panasss hati je laa name2 yg kt atas nih. *istighfar CikWanie byk2 kali*..bile bace cite diorang nih,mcm2 rase yg ad (geram+marah+kelakar+sedih).

huh, uAlls sumenye msti dh tau kn cite2 pasal theyAlls?? uisshh, x faham la kan dgn keberanian seorang *wanita* skrg nih. mkin dipikir, mkin takut lak CikWanie ni haaa...skrg ni mmg r xleh nk dinafikan yg manusia ni makin pelik ragamnya. tp kite xyah la layankn cite2 kalut tu.... abaikn je laaaa k..cikWanie pun mls nk amik tau sgt, wt tmbah tempe dosa kering je..kn3?? (ceh,padahal dh amik tau sket2..siap like page depa lg,hikhik) sket jeeee,xbyk pun (",)d

so,kite2 yg blh berfikir dgn matang n waras nih, berINGAT2lah....setiap manusia ad kelemahannya n kelemahan tersebut kdg2 xperlu dihebohkan klu ia mengaibkn diri sndiri... PEACE OURSELVES (",)v

..pikirlah mane yg terbaik..

yeayea!!

Maceh UncleGoogle...
hip2..horraaaayyy!! yipppiiiiiiiiiiiiii....... (",)v

k,td CikWanie tgok promo nuffnang tu dh kuar....like laaaa...mybe sbb td dh btulkn niat kot, dh xnk pk MATA DUITAN lg,hekhekh..tu je pun nk btau..

k,nt update entry len eh...cikWanie nk layann cite jap..feeling shedih ni tgok cite Sinar Senja
 @ TV2... time cuti ni laa blh layan cite melayu..ngeee..Daaaaaa~~

geram sungguh laaa..!!

haiyaaaakk!! geram yang amat nih...*saboo CikWanie*

Gini citenyee.. skrg ni den olok2 mcm nk jadi Blogger sejati laa. *oppsss, tertiru ayat Blogger sejati kt link ni lak http://pezolstylez.blogspot.com* jgn mrh ye sifu,hikhik..

Sambung2..
kawe ni mata duitan benonyeee,ngee...so bile tau nuffnang tu blh wt wet poket, nk gak try2 n blajo la dgn Brader joe tu. tp smpi skrg ni, iklan tu xmau kuar lak kt blog wpun CikWanie dh copy&paste link nyee...ggggrrrrrrr, geram gilak.. TIBE2 je terpikir yang NIAT CikWanie tu mybe nk kene btulkn kot,hehehe...


tolonglh shaye nih....huhuu.. (T_T)

Saturday, June 11, 2011

Sumenye tentang CUTE...

Meh dok belek2 kt link bwh ni..cikWanie x larat r nk ngomel pnjg2 sbb mata dh ngntok sgt...*org len dh bgun, shaye bru nk tido*...bz la konon2nye,hikhik..

ok, klik ye...jgn x klik... (",)d

Does your friends tell you that you're adorable? Get them to vote for you today! #CutestThing

Friday, June 10, 2011

kecantikan mesti dijaga okeehh!!

yipppiiii......dh golek kiri, dh golek kanan tp CikWanie xleh tido gak...huh!! mmg sje nk soh eden ngadap BLOG ni tau...ok2,no need bebel pnjg2 sbb uAllss cfirm mls nk bace,hikhik..

habit kbanyakan ladies sblm tido adalah mem*belek* face...kn3?? xyah deny laaa,CikWanie kn ladies gak, so opcoss la i tau,hikhik..kt sini CikWanie nk tekankn bahawa penjagaan muka very2 the penting. bukan ladies je, lelaki pun must care psl muka uAllss...ok,jom layan PETUA2 yg cikWanie klik2 kt UncleGoogle..ni PETUA TRADISIONAL,harap maklum.

  • JERAWAT
    1. Masukkan sebungkus daun teh (masih hijau) ke dalam air yang mendidih. Kemudian wap air teh itu dihadapkan ke muka. Buatlah sentiasa sehingga jerawat di muka anda hilang.
    2. Kupaskan ubi kentang dan hiriskan nipis-nipis lalu segera ditampalkan pada muka dan biarkan sehingga ubi kentang itu kering. Amalkan sedemikian setiap hari.
  • PELEMBAP MUKA
    1. Kobis dihancurkan dengan menggunakan mesin pengisar. Kemudian airnya hendaklah diperah keluar dan dicampurkan dengan madu lebah. Basuhkanlah kulit muka dengan ramuan ini, insyaAllah kulit muka akan menjadi lembab dan segar.  
Tu je dulu setakat nih....Sape yg xnk muka canteeekk kn?? So,amal2kn dan Selamat Beramal..hikhik..





Thursday, June 9, 2011

Nk kene try nih...

fuhh!! confirm syioookkkk....

CikWanie mmg feeling gilak klu mkn tomyam nih...bile tgok promotion cmni, y not utk try mkn bsame insan tersayang...opssss...SIAPAKAH?? teeeeeeeeeeettt....ngeee

tgok pun xtahan woooo...
korang2 tgok r link kt bwh ni eh... (",)d tgah ad special promotion..

Get ur tongue all prickly in heat, craving for more with food served at #EatonVietThai . Oh yums! #MilkADeal

Wednesday, June 8, 2011

nape dgn CHANNEL tu??

holllaaaaa!! SALAM u Allss....sihat dak? huh,hr ni CikWanie tbagun lmbt sudaaahhh (blh kene cancel klu mak mertua tau nih,hahaa)..mlm td p BERONGGENG kaw2 punyee dgn Myparents, tu yg tido lmbt *aik,mcm x biase je tido lewt kn*..ngeee...

udah3..ngak mau cerita pasal bgun lewt...den nk cito pasai FEBRET CHANNEL den ni haaa..x kira time cuti skola ke, time blik weekend ke...mmg ttp mnjadi febret n akan sntiasa ditunggu2..(poyoooo)..siyes,x tipu punyeee...

FEBRET CHANNEL TERSEBUT IALAAAAHHHH *diiringi paluan gendang mcm nk bg kputusn ptndingan,ngee* channel 701,702,703 & 711..opsss,lupe nk maklum. tu ASTRO punyee tau.

pe yg best sgt?? blh wt gaduh oooo klu ad org len tukr channel tu time CikWanie tgh dok layaaannn...huh!

point pertama

sbb ad rancangan masak2..korang tau x PROGRAM masterchef tu?? junior masterchef?? top chef?? best wan?? license to grill?? naked chef?? haaaaaaaaaaa...sume2 tu mmg kesukaan CikWanie yee,xleh nk disangkal lg wpun eden ni x pndai msk sgt pun,kuikuikuiii... suke sgt tgok skill diorg msk n yg pling shuke time tgok JUNIOR MASTERCHEF...peeehh,sgt cmburu okeeehhhh!! sbb diorg bdk tecik tp dh blh msk mknan standard hotel.. time CikWanie kecik2 dulu?? hampeeehh! cume pndai masak tipu2 je time men PONDOK2 or KAWEN2...hahaaa

layan gmbr jap yok...

xleh boh pic mknan manyak2...ngeee



Finalist yg besttt...like ISABELLA so much (",)d


haiyaaakk!! CikWanie xde pun dlm tu,huhuu
Alaa,klu den yg msuk, cfirm2 r xkn dpt PIALA tu,hahaha





point kedua

sbb ad rancangan teeeeeeeeeeeettttttttttt...xleh btau r..maluuu,mcm x sesuai lak nk cite,hahahaaa...tp kalau u Alls nk tau gak, p tye UncleGoogle..tep je TAHNEE...nt korang tau r tu Program pe,ngeee (",)v

ok2...nk p layan FEBRET CHANNEL nih...tataaaa....

Wednesday, June 1, 2011

merapu jap...

yeaaahhh!!! cik Wanie dh bsemangat semula utk merapu2 di BLOG ni..adeeii, lame bebebooo x intai2..mlm ni tibe2 je trase nk intai, x sangke lak ad comment..hikhik. like300x!!

k, skrg ni cik Wanie tgah cuti, same mcm bdk skola cuti. very best (",)d  Mcm2 plan nk wat time cuti ni tp penyakit MALAS tu melampau-lampau r. nk wt gane, dh mmg tabiat x suke kuar umah la katekan (lalalala~~blh caye ke?) ofcoss r boleeeyy,ngeee..

Stakat nih, aktiviti Cik Wanie ialah Cik Wanie bru je p jln2 kt umah bakal mak mertua, pastu p meeting pasal REUNION dgn membe2 kt Restoran Aliff n yg tbaru nih, 3 hari 2 malam Cik Wanie bmalam di rumah my Sister n menjadi bibik yg tidak dibayar gajinya,hikhik...

waaaahhh,pengalaman yg sgt best time kt umah My Sis tau...cik Wanie blajar utk menjadi seorang ibu (ecececeeehhhh...mcm xsbr sgt dh niii) best woooo,siyes mmg best tp penat gile2 benonyee nk jage baby...nk gelak pun ad bile ingat2 smula. mcm2 ragam yg si Muhammad Ammar Irsyad tu dh wt time Cik Wanie jage dia,heheheee...xpelah ammar,kamu tu tecik lg. klu dh beshoooo,cik Wanie geget diaaa,nyummmiii30x!!

next entry r Cik Wanie cite pe je ragam si budak tecik tu eh...skrg ni Cik Wanie nk setlekn keje sket bkaitan REUNION yg bakal diadakan pd 2 Julai 2011 nih..NANITE sumeee...


saLaMMmmmm........

Wednesday, April 13, 2011

sob...sob...sob

salam U alllsss.... (",)v

Long time no C kn. mmg Cik Wanie sbuk sgt2 n trase mcm xsmpt sunguh la nk ngadap blog nih (ceh,yek2 je sbuk,hikhik)...
mcm yg pnh Cik Wanie cite sblm2 ni, kt SK Malim tu mmg keje blambak2. keje yg sonang, disusah2kn. yg sedia ad susah, dirumit2kn la pulak. haiyaaaakkkk!!!

tp xpelah, sume tu wt Cik Wanie blajo manyak benda....n i'm really happy kt skola nih.

wpun GPK nye agak rigid, tp ckgu2 yg len tu best...mkin lame mkin shayang kt theyAll.. TAPI...........

tinggal bpe minggu je lagik nk stay kt skola tu....peeehhhh,rase mcm sentap lak tibe2. xtau r nape, tp mmg rase shediiihhh r....

kitorg kene wt Minggu Pendidikan Khas tau time minggu last tu... n i akan pastikan time mjlis penutup tu, i akan nyanyi special2 utk diorg...biar masing2 x lupe kt i,ngeeee....(amacam?? blh dak??)

Friday, March 18, 2011

sehati berDANSA


YEAHHH!! aku skrg tgah memikirkan step2 yg mengarut utk diajar kt anak2 murid nih. 

4 What??

  • Psembahan time majlis penutup Minggu Pend. Khas ujung bulan April nt
Adeeeii...gane r rupe aku nk bjoget pan anak2 ni kn..ish3...xpelah, biar pun nt mcm Orang Kuning DIGI tu menari, wat dono je sudeeeyyy..janji anak2 hepi. kn3?? hahahaaaa....

Wednesday, March 16, 2011

x reti...

ad x u alls ni yg xtau pe makne "reti"?? rase2nye mcm ad kot...tp aku x reti r nk explain kt u alls. pkataan tu lbh kurg mcm x pandai or x tahu. haaaaaaaaaa..lbh kurang itu macam laaa...

hurmm, utk title kali nih, aku nk mory2 sket yg aku ni mmg x reti nk cerita pasal love2 even dlm private diary...KYA HEEEIII??? ontahlaaaa...aku pun xtau..huhuuu...

aku rase seronok bile bace blog org len yg cite pasal LOVE nih...siyes, mmg aku like bangeett. blh tsengih sorg2. blh terperasan n syiok sorg2,hikhik...
aku tingin gak nk story mory pasal dunia Percintaan Aku dan Dia or Kau dan Aku  kt dlm blog, tp xleh r...bile nk tep je, msti stuck. WHAT THE HAL ek?? ayoyoooo.....mybe aku x puitis mcm org2 len kot. agaknyelaaaa,ngeeee

kpd blogger2 yg mmg kaki puitis, i SUSPECT u very the much laaa..(apa bahasa daaaaaaa...ckgu tarak guna ini bahasa la, ayoyooo menaciii)...

(mood = BAD)

nape ek holiday kali ni aku rase x best sgt2??

bukn sbb aku kene msk tiap2 hr kt umah, n bukn sbb aku kene tinggal sorg2 kt umh time siang...TAPI....

  1. mybe sbb keje manyaaakkk...tu point yg utama la kn...sape2 pun msti UNLIKE bile kije manyaak time2 holiday nih,huhuu
  2. mybe sbb aku ni mls nk hangout kot...siyes, kemalasan aku berada di tahap yg maksimaa klu org ajak kuar.. (time skrg ni laaa....zaman kanak2 dulu, mmg pntg bile line clear,hikhik)
  3. mybe sbb aku MISS kt someone kot...siapakah gerangannya itu, biarlah RAHSIA..hurmmmmm...AWAK, AWAK XMAU KAWAN DGN SY LG EH?? (p/s : dilarang membuat perspektif negatif ye kawan2..ngeeee)
wokeehh..dh cukup r keMAYBEan aku tuh.... aku pun msh t'pikir2 pebenda r yg menjadi punca kebosanan aku smpai blh mencapai tahap yg melampau2 mcm skrg nih... huuuuuuuuuuuuuuhhhh!!! ngeluh je memanjang.. x baek la CIK WANIE...sabo eh...

Friday, March 11, 2011

D.U.G.A.A.N

huiiihhhhhhhhh...... (ngeluh dlm hati, hikhik)...
adoyaaaaaaaaaaaaiiii...............(ngeluh kt mulut lak).....
astaghfirullahalazim.........(haaaaa, ini baru betoooiii)...ngeeee

uish, minggu ni mmg minggu t'bek r!!..
DIRECT koottt aku kene observe except hari Senin...

aku xpnh kene cmni. Nk ngadu, xtau nk ngadu kt sape (ececeeeehhhhh,mintk simpati nih,ngeheee)...

actually mmg r trase HARD utk face bnda ni, tp aku layankn je laaa....

alhamdulillah sume2nye bjalan dgn lancar n aku puas hati r dgn pe yg aku dh buat....peeehhh, smenjak 2menjak 3menjak kene observe dgn pensyarah kesayangan, En. *****, aku jd rajin tau, hahahaaa...poyo!!
utk observation sok, sumenye done n hope everything akan ok, InsyaALLAH....

kpd kawan2 sy yg tgah Prek skrg ni, aku doakan korg mantop2 n jgn lupe ye siapkan Kajian Tindakan..
sape2 yg dh siap, meh r tlg siapkn KT shayee....wakakaaa....(nmpk x aku rajin???) ahaks!!..
k lh.....daaaaaaaa.....S.A.L.A.M

Tuesday, March 8, 2011

slowly can manage my FEEL...

waaahhh...men FEEL2 lak pagi2 bute ni kn,ngeeee...

aku xleh tido r...keje dh lme ciap..tp puash dok golek kiri golek kanan, mate xmau lelap gak.

mybe mmg sje nk soh aku NGEPOS kt BLog ni kot...almaklumlaaah, dh lme benoo x ngePOS kn..huhuu

xde pape cite yg menarik sgt. Just nk btau yg skrg ni aku dh blh ADAPT keadaan sbg guru pelatih @ SK.MALIM yg sgt2 seboookk tu..(opsssss!!) hahahahahaaa..
aku xtau r, mkin lme aku kt MAlim ni,mcm mkin best lak dpt wt kije mcm2.. (poyo gilak).. tp siyes beb, aku mmg tarak tipu punyaaaa..

mule2 mmg stress gile babeng (bhase zaman skola2 dulu,hikhik) tp skrg ni aku On je bile org bg keje. pe mknenye tu ek?? ADAKAH AKU BENAR2 DH READY NK KENE POSTING?? kuang300x....

Tibe2 je mate aku dh tecik2 r. CEIT!! bru je bpe kerat ayat, dan2 je nk ngantok...heheee..k, jom Rest. sok nk kene Observe dgn Guru Pembimbing nih. doakan sy ye kawan2... (",)v

salam...

Thursday, March 3, 2011

PauSe kejap eh..

huhuuu...skrg ni aku dh mule sebok, kene wat itu, wat ini r...adeeeiiii....
nampknye tpkse la mngurangkn mase utk mengEPOS pape yg ptut kt blog ni haa. sob3...

u all jgn indu2kn i tau (ahaaakksss!! indu ker)..hahahaaa....

doakan sy blh face sume2 bnda time praktikum fasa 3 ni dgn jayanya eh. AMIN....

k...nk balik dulu r eh. feel so tired n so so so sleeeepy r....UNLIKE THIS!! huhuu..

daaaaaaaaaaaaa.....SALAM......AMigos!!

Tuesday, March 1, 2011

opocOoottt.....!!

huh!! sedang aku berSeronok, Duaronok n beronok2 wat dadih kt dpur dgn anak murid aku, tibe2 ad lak sorang individu tjenguk2 kt dapur tu...aku pun dgn pnuh kesopanan dan kesusilaan (waaahh, layan Rukun Negara lak tgh2 mlm nih,hehe) p menjengah siapakah gerangan yg dtg tu kn, tup3....HAMBEK KO!! OPOCOT!! tkejut mak ni nyah...hikhik...lecturer aku daaaaa yg dtg. uissh, suke tau wt suprise2 ni...i lykeeee 300x..

patut r aku gilak rajin hr Ahad tu...update file, tampal tu r tampal ni r n mcm2 lg la yg aku wt....rupe2nye mmg ad samting yg nk blaku.

actually wktu ngaja aku dh hbs time awal pg, so pas rehat dh free...tu yg syiok wt dadih, nk wt jual2. tp disebabkan my lec dtg kol 11 lbh, tpkse r aku ulang PnP yg dh diajar pg td. uissshhh, isau beb klu budak2 boring blajo bnda yg same. so, aku pun mule wt aktiviti ikut suke pale aku jek, x follow pun Rancangn Ngajo yg dh dibuat...hahaa...

Alhamdulillah sumenye bjalan dgn lancar N my lec blh trima sume aktiviti yg aku wt dgn baik...fewwwwhhhhh..LEGAAAA....settle sudah seliaan ptame. ad lg ENAM kali aku nk kene ngajo dpn dia tau, haiyaaaaaaaakkkkk!! xpe2, insyaAllah ok ajaa (",)d

wokeh, sudah mau tiduuurr...sok nk kene observe dgn lec len plak utk subjek minor...huh!! tATOOTT..

"Ya Allah, Kau permudahkanlah segala urusanku pada hari esok dan hari2 yg mendatang...."

Thursday, February 24, 2011

hepi bangeeettt.... (",)v

fuuuhhhh...balik sudah dr menggilakan diri td,hehehee...

hurmmm, hr ni mmg happening bangeet...aku hepi n x stress2 CUMA ad sket insiden laaa yg wt aku moody jap td..
ahaksss..pasaipa ek?? huhuuu...

SENTAP wooooooo kene TAMPOO!!
tapi u allssss jgn slh phm lak...bukan aku yg kene tampo, tp salah sorg murid aku yg kene tmpo dgn org yg menguruskannya (identiti dirahsiakan)...perggghhhhh, agak2 r beb. aku pun panas baran gak, tp x tergamak kot nk tampo ank org..ggggggrrrrrrrrrr....rase mcm nk tampo si penampo tu smule, tp pa'kal aku ni pk hormat org tua tau. klu korg r kt tmpt aku, pe korg rase ek?? eeeerrrr...DUSHHHH30x!! dh name pun KANAK-KANAK ISTIMEWA, mmg r byk ragam. paham2 sudeeeyyyy...klu xleh nk ngadap budak2 ni, p r cari keje len!! (astaghfirullahalazim....ngucap wanie, ngucaaaaaaaaaaaappp)...geram tau x..huhuhuu

k, tutup cite geram-menggeram nih (pe bahase daaaaa, heheee)..

msuk lak cite hepi2..
mule2 p MYDIN MITC....mmg seperti yang aku jangkekn r, cekgu cekgi yg TERover shoping, hahaaa...aku kene ajo anak2 beli barang n bayar kt casher. payah r gak nk handle depa ni, tp syioookkk woo..sume org pandang, rase mcm glamer jap r td,hahahaha.. layan jap pic poyo kami,hikhik


I'M SHAFIQ...... (",)v

i pulak bernama NISHA...(",)v

OVer beb,hahahaa....lantak r. ADE??? ade aku kesah korg nk kate pe?? hikhik
time terapi bowling, aku x sempt nk snap pic..so, imagine je la pe yg we all wt kt sane eh,ngeee..

k lah, nk get ready p Meeting lak...fuhh, mmg rajin benoo aku ni kn (dlm nada menyampah,hahaaa)..

tataaaaaaaaa...

Wednesday, February 23, 2011

Macam Good2 je kannnn....

Firman Allah bermaksud,
" Adakah patut kamu menyuruh manusia berbuat kebaikan dan kamu lupa dirimu sendiri, sedangkan kamu membaca kitab. Tidakkah kamu memikirkan ?".
Surah al.Baqarah (44)


Merujuk kepada pepatah, " Kata dulang paku serpih, Kata orang kita yang lebih,". Kata-kata ini mengingatkan diri kita supaya tidak terlanjur bila membicarakan sesuatu atau memberi teguran kerana ianya membawa maksud seseorang yang suka mendedahkan atau melarang seseorang daripada melakukan keburukan sedangkan dirinya sendiri berkelakuan serupa atau lebih buruk lagi. 

Bak kata pepatah lagi, kokok berderai-derai, punggung bergelumang najis. Berlagak memimpin dan membantu orang lain tetapi diri sendiri dipenuhi dengan keburukan dan kelemahan atau lebih teruk lagi. Adakah pada masa sekarang perkara seperti ini masih berlaku dalam masyarakat kita atau keadaannya semakin teruk. Di mana silapnya??

Pendek cerita, xyah lah nk hitung n anggar DOSA PAHALA orang len sbb blm tentu bnda yg dirasa betul itu membolehkan kamu mendapat PAHALA n blum tentu lg bnda yg dirasa salah pada orang lain itu membolehkannya mendapat DOSA.


 RENUNGKAN2 & SELAMAT BERMUHASABAH DIRI....


just WAIT n SEE...!!!

yeaaahhhhaaaaaaaaaaaa!! aloooooooooooohaaa...SALAM...

aku tgah dlm mood kegirangan yg amat sangat..blh rilex2 ini time.. mls nk wt RPH n mls nk wt BBM. blh x gitu?? sbb pe??

SEBAB sok aku ingin BERONGGENG bersama-sama warga Pendidikan Khas @ Mydin MITC.

4What??

1. terapi BOWLING

Oh kuasa, datanglah kauuuuu...hahahaa

 2. terapi JUAL BELI

Ntah2 nt cekgu cekgi yg TERover terapi,hikhik


 perhhhhh...mmg terbaek laaa..ini hari x ngajo, sok pun x ngajo lg..kn best klu time2 prktikum just wt aktiviti2 cmni je,ahakssss...! (blh kene potong mrkh ni klu kantoi kt GPK,hikhikhik)

WAHAI ANAK-ANAK MURID N GURU-GURU SEKALIAN, SOK KITE BERENTAP MEN BOWLING K. kite tgok sape yg pling banyak msuk LONGKANG!!! n semestinya AKULAH PEMENANGNYEEEEE....yuhoooooooooooooo.....hahahaa

xMau panjang2 dh..

haahahahahahahaahahaa....bg aku gelak dulu..
sblm aku membiarkan korg tertanya2 pebenda yang xmau PANJANG tu, bek aku truskn meNaip..ahaks!!

pebenda ek yg korg pikiaq?? waduh3...klu lelaki yg bace, kompem ntah pape yg dipikir..uissshhh, (ngucap3) (",)d

Actually, aku xmau dh post cite PANJANG2, cukup skadar DUA ENTRI jek (title senario MAAF & Siapa yg blablablllaaa tu haa)..almaklumlah, klu bab2 hati n perasaan ni mmg xcukup bermuka2 page nk cite, ye x?? ngeeee...

Hr ni aku nk tido dgn lena supaya sok aku blh berJAGA n berSEMANGAT wt aktiviti kt skola. n yg pling penting skali, supaya aku blh MENGERJAKAN anak-anak murid aku dengan dahsyatnyee...hahaaa...

alololoooo,so comeeeyyy....
k uollllssss...daaaaaaaaaAAA..tataAAAA...salAMmmmm

Tuesday, February 22, 2011

Siapa sebenarnya yang menjadi punca??

kadang-kadang kite pnh berada dalam keadaan ni kn...tol x??

meh kite pk same2..
bile kite gaduh, sometimes
  1. kite xtau pe punca blakunye sesuatu pertelingkahan...
  2. kite xtau pebenda yang digaduhkan....
  3. n yg slalu blaku...msti korg dok pikir...sape benonye yg jadi punca... kan3??
btul x pe yg aku list kn tu? 

ad certain2 kes plak, kite xtau sape yg bgaduh, tp tibe2 kite lak yg trase, mcm kite yg gduh...tu lg parah,hehehe

ish, kelakar laaaa...mcm2 ragam yg ada..

macam SATU KES NI lak...(kes hya sinopsis, bukan cerita panjang,cheeewwwaaaahhh, ngeeee)
  • aku x kacau orang, aku x kacau hubungan org, aku siap tlg support n sokong gile2 they all bcinta sbb aku rase mmg padan n sesuai lah they all tu...bab doa2 tu xyah cite la sbb aku dh anggap someone ni mcm org yg pling hampir dgn aku, n aku sntiasa doakan yg t'bek utk dia. So aku rase aku x salah....n aku sgt yakin aku x salah.
  • tp nape tibe2 antara they all ni blh musnahkan kepercayaan aku ek?? aku xpnh pun langgar janji aku kt dia..NEVER!! tp knapeee?? kalau rase nk tye kt si Dia, just tye...npe msti nk libatkan sy? npe msti nk burukkan sy pd pandangan dia? npe msti nk sy btau dia pe yg kite bicangkn? npe bukn u je yg btau? u know what i felt right? blh x u imagin jap pe perasaan u bile u kt tmpt i? plsssss....tlg pikir....(tibe2 watak dlm cite ni TERmenangis sbb sgt2 sedih)...kn blh klu u just let sume bnda tnpa pengetahuan sy. nk langgar janji pun biarlah tnpa pngetahuan sy..blh kn? sbb sume tu just antara u n dia. sy dh x terlibat pape..so sy xkn sangke buruk kt u all, xkn rase sakit ati kt u all n xkn rase sume bnda2 -ve kt u all..u sedar x pe yg u wat tu dh rosakkan persahabatan kite? bile sy kate tindakan tu x matang, u xleh terima....Y??? atau u mmg nk psahabtan kite ni musnah? cmtu ke?? just be honest sis.....
  • dipendekkan cerita...sy cume nk tau, siapa sebenarnya yg slh?? sy slh ke sbb bterus trg dgn u? sy slh ke sbb cerita kngn sy dekat u? sy slh ke bile cuba utk trima u sbg someone yg hmpir dgn sy? sy xpnh berat utk mintk maaf, cuma sy nk tau atas sbb pe sy perlu mintk maaf sedangkan bukan sy yg langgar janji, bukn sy buruk2kn awk, bukn sy yg menuduh ketidakmatangan awak, malah tindakan awk sndiri yg membuktikannya. klu awk kt tmpt sy pun, sy yakin awk akan pk bnda yg sama....
SIAPA SEBENARNYA YANG MENJADI PUNCA?? n SAPE YG PERLU BERTINDAK DEMI KEBAIKAN SEMUA PIHAK?? 
pikirlah sebagai seorang yang matang....

Monday, February 21, 2011

senario MAAF...

huhuu..pnjg gak citenye nih...sape2 yg blh layan, layankn jela yee,ngee

BEGIN....

Ad 3 org kwn...si LURUS, si BENDUL, si BENGKOK....

tiga2 ni mmg bek r, knal dlm dunia siber je pun...tp blh masyuuukkk r pale sume2 ni...
setelah kian lame bkawan, xsangke lak si BENDUL n BENGKOK blh TERjatuh suka...heheheee...
mcm klaka pun ad, tp suweet laaa diorg ni...(si BENDUL ni satu2nye watak lelaki dlm cite ni tau)..

satu hari, si BENGKOK ni terpaksa mem"berhenti"kan feeling antara diorg sbb BENGKOK tu dh nk kene lamar dgn org len..haiyaaaakkk, potong feel btul daaaaa....tp nk wt gane kn, nk xnk tpkse gak laaa...BENDUL n BENGKOK akur dgn keadaan..huhuuuu (shedih3....sobsobsobbb)

si BENGKOK n LURUS ni ngam tau, mcm adik n kakak kot....lbh kurg gitu r...BENGKOK suka n sgt trust kt LURUS...smpi 1 hr, BENGKOK ad dpt tau yg si LURUS ni mcm ad samting dgn BENDUL..BENGKOK hepi benonyeee sbb BENDUL n LURUS sesuai, dua2 baek sgt...mmg ngam laaaa....as fren, BENGKOK tye r kt BENDUL ttg hal tu tp dia nk ngelak2 lak. haiyaaaakkkk...wachaaaa!!!

then, BENGKOK mls dh nk tye BENDUL...dia p r risik2 kt LURUS lak. Lalu, mereka pun bercerita dengan penuh perasaan, sume2 bnda dicerita, best la kn sbb dh anggap mcm adik n akak....BENGKOK cite r kt LURUS pasal kngn lme BENGKOK n BENDUL. dgn tnpa ad niat pape pun, just nk bcerita je sbb dh syiok sgt bcite,huhuuu...
tp x sangke lak LURUS xleh trima keadaan tu. ntah pe yg dipikir pun, xtau laaaa (BENGKOK cuba nk fhm, tp xleh fhm gak,heheee) BENGKOK n LURUS ad bjanji demi ALLAH yg xde sape akan bukak cite tu kt BENDUL sbb BENDUL tu mmg xsuke cite psl personal ni kt sape2. gitu la gamaknye kn..

fine, msing2 wt sonyap je laaaa....n rase2nye sume dh ok kot...BENDUL bahagia bersama LURUS, BENGKOK bahagia bersama si Dia yang dipilih..msing2 dh bahagia, pe lg nk pk kn masalah...kn3?? hurmmm
tp...tup3....satu 1, si BENGKOK mendapat panggilan daripada BENDUL..hehehee...time tu r BENGKOK mule rase x pcaye kt sape2. (xyah aku statekn pe yg BENDUL n BENGKOK bincangkn,ngee)
BENGKOK mule sakit ati bile janji demi ALLAH yang pnh dibuat oleh LURUS, dihancurkn sndiri oleh dirinya..WHAT THE HAL?? Adoyyyaaaiiii.....xfaham laaa. BENGKOK x mrh pun psl bnda2 len, tp cume rase bengang bile janji x ditepati. ish3...

then, si BENDUL ni plak mentang2 dh sayang kt LURUS, nk soh BENGKOK mintk maaf kt LURUS...WHAT THE F???? Hello, BENGKOK x salah okeehhh, LURUS yang suke sgt nk pk...eerrr..(BENGKOK pun bermonolog "yg sudah tu sudah laaa..kite sume umonye dh tua kot, cube jgn  nk pk bnda yg blh menyerabutkn idup..huh! xfaham sungguh laaa..") ad gak org yg cmni kn, bnda kecik n bnda remeh nk dibeso2kn,haiyaaaaa...msing2 ad kenangan idup tersendiri, kn3??

penat dh jari aku menaip cite diorg nih...hehehehee...tinggl sket je lg nk ENDING...bace smpi hbs tau, ngeee..

CONTINUE....
Pas dpt panggilan tu, BENGKOK trus dh jd tawar hati kt dua2 makhluk tu....."lantak u all la, aku pk idup aku sndiri, lg bgus". lame kelamaan, BENGKOK mmg x amik port dh pasal BENDUL n LURUS. cuma, BENGKOK slalu je bermuhasabah diri bile ad kelapangan. slalunye BENGKOK akan monolog sorg2 "aku doakan kebahagiaan korg berdua. niat aku bercerita hanya untuk cerita n kenangan je, bukan utk menjadi punca. aku x marah sape2, cuma aku x suka bila janji yg DEMI ALLAH itu tidak ditepati kerana sejahat-jahat aku ni, aku akan ttp bpegang dgn janji "DEMI ALLAH" tu..klu janji kosong, mmg aku x kisah klu x ditepati... xperlu ungkap MAAF kerana aku dh lme maafkan korg. klu korg rase aku bsalah n korg xnk maafkan aku, terpulang..."

THE END.....
pheeewww...finally, aku dpt hbiskn cite nih....yehaaaaa!!!

tuDiaaaa...!!

tumpang lalu sat...5 minit ja nk nyelit..ngeee.

aku saja jaaa nk post pic seperti yang dijanjikan....pasni sembang cite len plak eh (",)d


Hye...i'm AZMI a.k.a guru pembimbing WANIE...
ceit...wat2 siyes bg markah penilaian kt aku time nih...kehkeh

ahaks!! senyum sudaaahh....ni bru 1 dia posing tau...hehee

haaaa..amacm?? jambu kn? nsem kn?? btoi dak aku kabo ke mu hr tu?? (loghat rojak lak)
i lykeeee his cute n manje2 face...hahhaaa..naiya aku klu kantoi bnda alah ni kt dia..ggggggggrrrr

Sir, u p wt facial ktner ek?? meh r btau, i nk gak dpt kulit comey mcm u...
bru up2 sket market i...hahahahahaah..S.E.N.G.A.L!!

k,time's up.....lalalaallaaaaa...daaaaaaaAAAA

Friday, February 18, 2011

1st Observe....

hahahahahaaa...jap3..nk bergirang gumbira 3 minit,ngeee....

perghhhhh, aku rase lege benoooo r hr ni bile dh kene observe dgn guru pembimbing...

siyesss, ni r ptame kali aku kene observe dgn org yg pling sempoi...yeeeaaaahhhaaaa, gue senang ati beneeerr..!!
Ni mmg bener2 sonang ati..heheee

korg nk tau, sepanjg aku praktikum ni kn, xpnh pun aku dpt skola, lecturer or guru pembimbing yg sgt2 sempoi...cg ni sorg r yg pling sempoi yg pnh aku ngadap. aku pun x rase tertekan, xrase tbeban n x rase sume2 bnda yg m'stresskn idup aku la sonang citenyeee....tp pape pun, aku ttp bsyukur dpt yg strict2 sblm ni sbb byk bnda aku blh blaja...M i right?? (",)v

haaaaa, cg aku ni namenye MOHD AZMI...wowww,dia sgt2 nsem tau..u all jgn x caye,heheee..
i'm really like his character n aku sgt2 suke tgok muke dia yg bersih tu. nt free2, aku nk tye dia p wt facial ktner,kehkehee...

sungguh beb, aku x tipu koranggg...dia sgt menjaga penampilan n yg pnting, dia sgt kemas laaahhh..like30..nt aku post pic dia eh...dh mintk izin dh kt dia n dia ok ajaaaa...siap blh posing tu bile aku kate nk snap pic dia,ngeeeee....

k la, out dulu....nt gosip2 lg eh....aku nk bereskan RPH utk minggu dpn sbb hr ni nk kene anta buku tu kt Guru Besar...

tata u alllllssssssssssssss.......

saya sayangkan DIA..

AisehMeeennn......title mau jiwang pulaaakkk...!! ala, pe slhnye, bukan slalu kn aku dok jiwang2 tgah mlm ni,ngeee..

aku tgah take5 ni dr ngadap buku RPH n wt preparation utk kene OBSERVE sok...seram sejuk pun ad, tp xpelah, aku wt2 ilex je sudeeeyyy. Smoga Allah mempermudahkan urusanku pada hari esok n semoga aku dpt markah yg up2,hahahahaa....AMIN.... k, back to the story eh..

siang td, kt kelas Pendidikan Khas ad wt aktiviti gotong-royong bulanan..fewwww, sgt seronok la bile xde PnP ni kn..tugas aku simple jek, xyah sush2 nk ngemas, nk lap tingkap, wt tagging, berkebun..oh, nehi30x!! keje sonang tp mencabar kooooott...



hambek ko!! padan muke aku...hahahaa..korg ingt sonang ke nk wt kawalan murid? klu budak2 normal, aku blh r nk bekeng2 (sleng ganu pulop,hehe)..ni budak PK kot. tp xpelah, kire aku btuah what diberi kepercayaan drpd ckgu2 utk kawal budk. kn3?? kirenye ad talent r ek? ececeeehhh...nk perasan lg tu...bab kraftangan tu, ok2 je, xjd hal sgt r..huweee~~

disebabkan xleh nk jalankn sbarang PnP, aku pun mule r wt benda2 pelik kt kelas tu biar bg budak x agresif sgt...JENG3...

Tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......................


 hai, shaye HUDA....
Uishh...ni Huda snap sndirik tau...lu olang jgn x caye lak..ahakss



"Mama, meh ambarrr!!" Huda berkata-kata kepadaku... (",)d

Ceit!! pndai lak nk posing tunjuk rajin anak aku sorg nih...ngeeee
hahahahaaaa...sonoknye tengok gelagat si Huda ni...tapi, td aku ad TERmarah dia skali sbb dia men sembur2 air liur....pas mrh, rase bsalah sgt2.. maafkn CEKGU ye sayang..... (-.-) sy sudah mula Sayangkan DIA...

Thursday, February 17, 2011

aloooooooohhhaaaaaaaa.....SALAM....

hukhukhuk....
adoyaaaiii, batuk2 la pulak. shedihnye bile kene shakit ni kn, huhuuu..
rase2nye mybe sbb tgah kerinduan kot..waduh3...indu sama siapaaaa ya?? lalaalalaaa~~

oh kesayanganku, bile la mahu jumpe nih..huhuu..

kesayangan?? aa?? apakah? siapakah? hurmmm.... (mcm nk romantik lak rasenye nih,kehkehkeh)

Wednesday, February 16, 2011

helloooo!! i'm 23 okeeehhh...!!

perghhh..title nk mcm tgah hangen satu badan kn...hahahaa..


sje je tu, gimik2 sedunia..ngeeee...
aku tgah kebosanan skrg ni, mud nk wt kije blm ad lg r...haiyaaaaakkk...xpe, mlm nt r bru wt..

tgah2 melayan kebosanan ni, aku tingat lak satu kes kt skola td..(gimik lg tuuuu...) bukn kes berat r, tp kes yg memBENGANGkn aku...tp aku xreti nk bengang sgt, aku kn COOOOLLLL...kn3?? yeaaahh!!

acanni...kt kelas PK tu, ad 2 org guru ganti tau, ganti utk 2 org guru ladies yg bsalin..(pndai cekgu2 tu plan nk bsalin shame2 kn..sgt kagum diriku dibuatnya,hahahaha)...fine, ckgu ganti tu dua2nye laki...

hr isnin hr tu, aku just dpt sembang2 dgn sorg ni je, lg sorg tu p mane ntah...mybe p amik exam, klu x silap aku r..yg sembang dgn aku ni, budak2 lg, bru 21thn...aku redha la bile diri ini dipanggil "kakak"...

tp kan, hr ni kannn....yg sorg lg tu kann, aku bru dpt sembang2 dgn dia...korg nk tau, hangen btul r aku bile dia suke2 hati jek pgil aku ni 'kakak'..hellloooooo, i'm 23 ok!! encik tu dh 27 thn...adeeeeiiii....sy ni nmpk tua ke?? lantas soalan itu terkeluooorrr dr mulut aku..
nsib bek jwpn dia tu wt aku terBANGGA kejap...hahahahaha

pe dia jwb ek?? eheeeemmm33 (bdehem dgn muke bangga,hahahaa)....

"opsss..yeke...sori2...sy ingtkn awk senior kt sini, nmpk mcm dh lame je ngaja kt sini, mcm dh biase wt sume kije "
waduuuuhhhhh500x.......kembang kempis woooo gue punyeee lubang idung...siyes, tarak tipu punyeeee...ahaksss!!

hahahahahahaaaa..klaka la brader ni. hurm, x jadik aku nk hangen dgn brader tu...ngeeeheee...
thanks krn tlh bjaye mbuat sy perasan yg amat sgt pd hari ini. sekian, terima kaseeehhh!! lalalalaaa~~

fine...dh banyak kije...huweeee~~

hulllaaaahuuuuupppppppppp!!!!

yeah..hr ni aku dpt list job yg baru..like or unlike ek??
memandangkn tgah praktikum, kene like gak r wpun x like kn..hahaaa...

k, utk hr ni aku dh jd setiausaha x terlatih..x pasal2 kene wt perancngan tahunan utk program Pendidikan Pencegahan Dadah..waaallllaaaaaaa!! pebenda alah tu? xpnh plak aku blajo kt mktb bnda2 cmtu...

tp xpelah, as what ticer2 kt skola ni motivate kt aku, untung aku dpt Sk malim ni sbb bile kuar dr skola ni, cfirm korg blh berdikari punyeeee...
haaaa, nk tau apsal aku kabo gitu?? lalalalalala~~ biar aku je yg tau...kpade sape2 yg pnh praktikum kt skola ni, korg msti fhm kn...ngehee...

k, jurnal utk hr ni dh settle...sok xde kelas, so ptg n mlm ni aku nk settle trus rph utk sok n luse...(budget gilaaaakkk,hahaha)

pastu, nk menggoreng assignment KAUNSELING lak...pheeewww, nsib bek aku dpt kaunselor yg sempoi..mintak pe pun, sonang je dpt...alhamdulillaaaaahhhh...moga2, stengah hari pun dh blh settle asgmnt tu...

k la, nk balik dh ni....preapare mental n fizikal utk bertindak sbg pengawal murid khas spnjang aktiviti gotong-royong sok...
tataaaaaa.....SALAM...

Friday, February 11, 2011

laaalalalalaaa...~~

yeayeaa....akhirnya aku dpt gak nk ngadap blog ni...huweeeee...

sonoknye rase.. awal2 msuk skola hr tu, aku ni jadi makhluk yang poyo sepoyo2-poyonye tau...

ikut je peraturan...tp bile dh tau rentak kt sini, aku pun slow2 mula nk wt perangai...wakakakaa~~
tp pape pun, aku tetp x miss jlnkn tgungjwab...ececeeehhh,sembang poyo lak tibe2..
well,alhamdulillah..selama sminggu lbh aku kt sini, aku rase aku blh go on dgn ckgu2 pend.khas ni..tapi...........jeng3...xleh nk cite. sgt2 danger u knooowww..i blh kene saman, x pun blh kene potong markah praktikum nt,hahahaa..

wpun ad gak mcm2 cite yg aku dgr, tapi just msuk tinge kiri, kuar tinge  kanan..mls nk amik port sgt..tkut nt terbawak2 plak dlm keje aku. mcm biase, aku ttp mcm aku, perangai tetap maintain,haha...aku shuke student2 khas kt sini..they all len dr yg aku pnh jumpe sblm ni..like30x very2 much!!

ok laaa, nt update cite lg..aku sbnrnye bru 1st time try tenet kt bilik guru Pend. khas ni. laju la plak...so, pasni bile xde kelas, opcosss aku akan online...tu yg wt status lalalalaalala~~~ kt fb tu..ngeee...

orite, time tu balik asrama...need tu siapkn sume RPH utk minggu dpn. amcm?? kn aku dh kate, aku mmg poyo..hahaa..xpe2, tu azam utk minggu ni...chaiyok2!! cekgu wanie boleeehhh...(semangat sndiri nih)...

tataaaaa....salam..(",)v

Thursday, February 10, 2011

meh nk tunjuk samting....ngeeee

hahahaaa...ampa ingat dak ceq pnh citaaaa yg ceq sakit kt utaghaaaa time cuti hr tu??
nk tau sakit pa yg smpi ceq xkn lupa smpi bila2??

Naaaahhh,tgok laaaa...tgok n belek btul2 ktner misi tu label ubt utk aku....hahahahaaa...

hampeh btoiii laaaa..mmg siyes potong stim aku nk ber'HuHaaa' kt kedah n penang hr tu...family aku nk bwk p jln2 pun xsmpi ati tau daaakkk...aku rase tu r 1st time aku kene CERRRRRRR............teruk2 punyeee..aku yg gagah perkasa ni smpi x mampu nk bcakap, perggghhh..xtau la tu tkena penangan pe....hik3..

pape pun, aku redhaaaa beb,ngeee...
aku still blh mandi ayq terjun n swimming pool dgn gumbiraaa skali..time dlm air, hepi sakan la kaaannn. tp bile dh nek darat, jd mcm pelampong x cukup hangeeenn..hahahahaa..

oh KLINIK MURNI n Dr Hensem di klinik ituuu, Maceh manyak2 sbb cepat smbuhkan sy....sy akan simpn smpul ubat tu smpi bila2...mybe smpi dh ilang tulisan kt smpul tu koot....ahakss!!

Saturday, February 5, 2011

holiday Sakan..

hollaaaaa..hollaaaa..holllaaaa....

waduh2,lame banget rasenye aku x menaip kt blog nih...tp nsb bek diari sntiasa di'update',ngeee..

raye cina kali nih mmg happening gilak r bg aku sbb dpt gather dgn family kt utara..la ni pun ceq msh kt utara tau,sok bru gerak blik melaka...(ceit, dan2 ja nk speaking utara,hahaa)

byk ngat aih kenangn kt utara nih..kang klu aku tep pnjg2, ponat lak ekau nk baca...so, korg bayang2kn je la eh pe aktiviti yg best tu..

yg pling penting, satu2nye kenangan yg aku xkn lupe is........p KLINIK MURNI BALIK PULAU..hahahaaa..rase2nye ni r ptame kali aku blh sakit time holiday. sakit yg aku kene tu lak mmg sakit yg t'baek r..aku shukeeeee sgt sakit tu...klu nk tau pedia, tunggu aku boh pic lak eh..

la ni xleh nk boh sbb usb xdak, so xleh nk trnsfer....klu nk 'gigi biru' lak, lappy aku nih canggeh benoooo, xleh nk 'gigi biru',huhuuu.. so, nt je eh....aku nk tidoq dh ni, standby tenaga nk tjun swimming pool awai2 pg ni....

yuhoooooooooooooo!!! daaaaaa

Monday, January 31, 2011

Oh, Sekolahkuuu!!

cihuuuiiii.....(dlm nada hepi yg amat sgt (",)d) ngehee...

hari ni 1st day aku prek utk fasa ketiga n skola BERTUAH yg dpt kitorg tu ialah SK.Malim..yeeeaaaahhh!! Bertuah ke?? waakakakak....mcm len mcm lak pkataan tu kn. xpelah, skali skala nk perasan..wink3~~

mcm2 rase woooo bile smpi kt skola pg td...ak pling rase heppppiiii sbb kali ni aku x sakit pale pun sepanjang kt skola, ALHAMDULILLAH...bukan pe, slalunye tiap2 kali 1st day aku p skola, cfirm incik Migrain aku akan datang,aiyaaaakkk!! xtau r nape.....tp hr ni, sakit tu menurun kt my partner 'Siti AMinah'...cian lak kt dia, tp nk wat gane kn,huhuu...

feeewwwhhhhh.....bile nk cite bab ragam warga Pend.Khas kt sane, aku TERmengeluh sekejap...

honestly, ad sesetengah benda yg aku x stuju kt kls PK tu, tp kene wat diam je lah kaannn...klu byk bunyi, nt x dpt lak jd calon cemerlang,hahahahahahahaa...(sape xnk jd cemerlang, btoi dak??)

xde byk cite yg nk dicitekan sbb ni bru sehari...tunggu r smpi 3bulan nt, korg tgok bpe banyak aku melalut pasal skola jek,ahakksss...

k lh, wannaaa out rite nowww....lenkali aku report sume2 bnda pasal skola kt sini eh.."dgn harapan xde sape2 yg tlibat dgn skola tu terbaca entri nih" .... (",)v

Friday, January 28, 2011

jiwa kacau

adeeeeiiii....serabut perut sungguh laaaa.. (sebut dlm loghat kelate deh, hehee)..
dlm bilik tgok org kemas brg..
kuar bilik tgok org bkemas2 gak..
huh!! jiwaku sgt kacau skrg nih.

msing2 dh nk blik kg dek Raye Cina nih...tp aku, xleh blik lg..
shedihnyeeee xleh blik awl..
ni sume gare2 praktikum..hurmmmm...tp xpelah, nk wt gane kn...
aku ikutkn je laaaa, tpkse tahan mate n jiwa raga tgok ke'excited'an mereka2 yg nk blik kg tu....

So, utk menghilangkan kekacauan jiwaku ni...
ptg ni aku nk p dating with my Skandal yg dh ad kt mlake nih..(panas x?) hahaa..
uishhh, jauhkn laaa...aku nk p dating dgn adik kasayangan aku jap..
indu lak kt dia...dia r skrg ni yg pling hampir dgn aku....so, aku kene jage dia leklok...shayanggg dia manyak sgt2,ngeee..

bukan give up..tp..

sadis x title aku kali nih?? heheee..

korg2 yg bace blog ni kn,nk tye r..korg nyampah tak klu ad org slalu sgt pasan yg post2 kt fb, frenster, twitter dll tu dituju kt dia?? walhal post tu korang nk tuju kt org len....nyampah x??
gggggggrrrrrrrr.....didih jek ati mak ni nyahhhh...tp xpelah, disebabkan aku dh mula menyampah dgn keperasanan tersebut, better aku wt diam je laaa dulu...nk cube utk x post pape kt fb tu slame beberapa hari (blh ke?? xpe2, aku cubeee..hahaaa)

ingat, ni bukan sebab GIVE UP tapi MENYAMPAH punye pasal...

Thursday, January 27, 2011

sengih sampai ke telinga,hahaa


salam alaik'....

cihuuuiii....smpi skrg aku msih dok sengih2 lg ni tau...
hepinye rase bile dpt ilangkn indu,ngeeee.. (ngade2 je nk wt gempak,ahaks!)

klu aku cite acanni kt org, msti depa dok pikiaq aku sengih2 nih pasal LELAKI..kompem punyee!!
tp ingin diingatkan bahawa Hal Ini xde kene mengena or berkaitan ttg LELAKI sama sekali ye.. hehee

Actually td aku tepon someone yg dok kt KuboqPanjang...someone yg aku rindu sgt2.. someone yg blh sembang n gelak2 dgn aku..someone yg sgt penyayang...n someone yg blh terima kehadiran aku dgn baik wpun kami xde pape pertalian darah pun....rase rindu nk p sane n jumpe dia, tp insyaAllah r klu berkesempatan... mule2 dia jawab call, dia blh cam tau sore aku..WOw!! touching lak tibe2 sbb x sangke si dia blh kenai ceq ni haaa...wink2~~




Mane Satu "Si Dia" ni ek?? 
yg berbaju belang itukah? yg duduk di tengah itukah? atau yg berbaju kuning itu??



haaaa...yg pkai bju kuning tu la Si Dia...cantek kn??  dia baek tau..
kite xpnh tau pun sape name dia..tp kite panggil dia makngah jek..
nk tambah lg sket, yg dok kt tengah2 tu laaa org yg menjadi punca sy kenal dgn family makngah..hehee
tulaaah ex-rumate sy yg sgt sy sayang...wink2.. mish u bebehh

Makngah..oh makngah.....rindu sama kamu.....
pakngah oh pakngah, rindu kamu juga....(nyanyi ikut versi sendirik,kehkehkeh)

wanna stop this....coz dh penat menyengih dr td...daaaa...






hepi or x hepi nih?? huh!!

Hurm...elaun masuk dh..wet pun bertimbun2 dlm akaun BSN tu....
Hepi benonye bile dh ad wet, xyah nk susahkn mak ayah lg..
Tapi.....
Nape aku rase x excited sgt mcm yg sblm2 ni ek??
Confius gak nih..ptg ni cfirm ramai yg berduyun2 kuar...tp aku??
Haisshhh!! isau lak bile tibe2 ad perasaan yg x normal cenggini...